6 juni 2024 – The Beatles in Holland in RockArt

4 weeks ago

6 JUNI 2024: BEATLESDAG IN MUSEUM ROCKART

Op deze dag is het precies zestig jaar geleden dat The Beatles in Blokker voor de eerste en tevens enige keer live in ons land optraden. Om dit historische feit te herdenken, zal Museum RockArt in Hoek van Holland daar vanzelfsprekend aandacht aan besteden.

Die dag is het museum van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend waarbij natuurlijk uitgebreid wordt stilgestaan bij dit unieke bezoek. Zo zal er om 13.30 uur een documentaire van een uur worden vertoond van de twee dagen dat de Fab Four in ons land doorbrachten. Verder zal Paul van Riet, vrijwilliger bij RockArt en bestuurslid van Beatlesfanclub.nl, voorafgaand aan de documentaire een korte inleiding houden over hoe de Beatlemania eind jaren vijftig en begin jaren zestig in Engeland is ontstaan. Na afloop van de film is er alle gelegenheid om met hem in gesprek te gaan.
Gedurende de dag zal Mick Willemsen live enkele Beatles nummers spelen.

Programma:

11.00    Museum open
12.30    Mick Willemsen – Live muziek – Beatles nummers
13.00    Inleiding door Paul van Riet
13.30    Start eerste deel van de documentaire
14.15    Pauze  met Live muziek door Mick Willemsen
14.45    deel 2 van de documentaire
15.15    einde documentaire met gelegenheid tot stellen vragen.
aansluitend zal Mick Willemsen nog aantal Beatles nummers spelen
17.00   Einde middag

Uiteraard zijn er cd’s, dvd’s, boeken en allerlei merchandise van The Beatles en andere artiesten te koop in de museumwinkel en via de webshop:  www.rockart.nl

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree is 9 euro per persoon. Donateurs en Rotterdampashouders hebben vrij entree.