3 augustus 2024 – 70 jaar na That’s All Right

4 weeks ago

In juli 1954 bracht een 19-jarige jongen een single uit op het Sun-label. De wereld heeft deze jongen leren kennen als Elvis Presley Nu, 70 jaar later, wordt het uitbrengen van deze single gezien als de start van de hedendaagse popmuziek.

Op zaterdag 3 augustus 2024 van 11.00 uur tot 17.00 uur staat museum RockArt in Hoek van Holland stil bij deze mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Rob van Reeuwijk, leadzanger van de bekende band The Black Albino’s zal tijdens deze dag diverse optredens verzorgen waarbij uiteraard de rock and roll muziek uit het midden van de jaren 50 te horen zal zijn.

Eric van Rooij, voorzitter van de Officiële Nederlandse Elvis Presley fanclub “It’s Elvis Time” zal een lezing geven over het belang van That’s All Right.

En, uiteraard, is er een grote fanmarkt met veel (unieke) Elvis items

Op 5 juli 1954 nam Elvis Presley in de Sun studio in zijn “hometown” Memphis de song That’s All Right op. Het was een cover van de song That’s All Right, Mama van de Amerikaanse blueszanger Arthur “Big Boy” Crudup. Crudup bracht deze song uit in 1947.

Op 7 juli 1954 gaf de producer en eigenaar van de Sun Studio, Sam Phillips een exemplaar van de Elvis single aan een lokale disc jockey. Ondanks het feit dat het voor Elvis Presley zijn debutplaat was, werd het direct een groot succes voor hem.

Nu, 70 jaar later staat museum RockArt stil bij deze mijlpaal.

Rob van Reeuwijk, zal deze dag een aantal sets met jaren 50 muziek brengen.

Eric van Rooij, voorzitter van de Officiële Elvis Presley Fanclub “It’s Elvis Time” zal een lezing verzorgen over het belang van That’s All Right en het uitkomen van deze song afzetten tegen het tijdsbeeld van het Amerika in het midden van de jaren 50.