De bovenverdieping is gewijd aan zeezenders in het algemeen, en Radio Veronica in het bijzonder. Deze zender zond van 1960 tot 1974 uit vanaf zee, op een golflengte van eerst 192, later 538 meter. De naam van Veronica wordt niet letterlijk gebruikt, om problemen met de huidige radiozender te voorkomen. Hierover hadden Veronica Merken BV en Sky-radiogroep in 2014 al eens een rechtszaak aangespannen tegen Nordeney, de stichting van Ad Bouman en Juul Geleick. Dit gedeelte werd op 31 augustus 2016 geopend, precies 42 jaar nadat Radio Veronica moest stoppen met uitzenden vanaf zee.
In het museum zijn twee nagebouwde radiostudio’s en een bar van een drive-inshow te zien, en allerlei schaalmodellen van schepen waarop uitgezonden werd zoals de Norderney van Veronica. Verder worden allerlei relikwieën getoond van met name Veronica, zoals originele apparatuur, platen, foto’s en krantenknipsels. In allerlei kamers zijn jingles en tunes te horen en in de lange gang vult een portretgalerij van oud-medewerkers van Veronica de muren.
Juul Geleick: ‘Het museum in Nijkerk sluit eind augustus z’n deuren. Iedereen van de zeezender generatie is nu wel geweest. We doen nog wel een grote afsluitende reünie voor oud medewerkers en dan is het afgelopen.’
Bert van Breda: ‘Wij sluiten af met een speciaal weekend van 30 en 31 augustus, daarna sluiten we de expositie maar gaat (bijna) alles naar Museum RockArt in Hoek van Holland, die gaan er weer iets moois van maken. 192TV blijft natuurlijk bestaan, 24 uur per dag gouwe ouwe op je kabel en schotel, zolang de kabelaars ons doorgeven natuurlijk‘.
Bron/tekst: Spreekbuis / MediaPages