THE ROLLING STONES NAAR HOEK VAN HOLLAND?

In Museum RockArt in Hoek van Holland staat in januari 2021 iets bijzonders te gebeuren. Wat dat precies is gaan we nog even niet vertellen maar het heeft te maken met The Rolling Stones en hun eerste nummer-1 hit notering van “(I Can’t Get No) Satisfaction” in de Top 40 van zeezender Radio Veronica.

Na het roemruchte optreden van The Rolling Stones in augustus 1964 in het Kurhaus te Scheveningen was hun naam definitief gevestigd. Met hits als Tell Me, Time Is On My Side, Little Red Rooster en The Last Time werden de internationale hitparades bestormd. Ook ons land bleef niet achter maar het duurde nog tot net na de zomer van 1965 voordat de Stones de toppositie in de Top-40 wisten te bereiken. Zij stootten op 18 september “Help!” van The Beatles van de toppositie en bleven vijf weken bovenaan staan. Opmerkelijk genoeg waren beide platen de hitparade binnengekomen op nummer 4!

In Museum RockArt staat 70 jaar geschiedenis van de Popmuziek centraal. Het museum is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree (op reservering) € 7,50 per persoon.

terug naar nieuwsoverzicht