Presentatie elpee van Group 1850 frontman Peter Sjardin in Museum RockArt

Zondag 8 oktober vindt om 14.00 uur de openbare presentatie plaats van de elpee "Changes" van Peter Sjardin.
U bent vanaf 13.00 uur welkom.
Na de presentatie is de elpee te koop in het museum.

Zondag 8 oktober verschijnt de elpee “Changes” van Peter Sjardin bij het Alkmaarse label Collectable Vinyl.

Peter overleed enkele jaren geleden, daar was weinig aandacht voor in de media en het is nu tijd voor een eerbetoon.

Peter was jaren de geroemde en beruchte voorman van de Haagse band Group 1850. De band maakte naam als psychedelische rockgroep die niet binnen de lijntjes kleurde. De experimenten leiden tot unieke muzikale documenten.

De elpee Changes is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan tijdens het experimenteren dat leidde tot de elpee Paradise Now en de stukken voor de live-elpee 1850 Live. Het nummer “Verandering” is daaruit ook ontstaan en die invloeden zijn op “Changes” terug te horen.

De muziek is opgenomen door Peter zelf, mogelijk op zijn Revox-bandrecorder. Hij speelt zijn organiser (bewerkt orgel), gitaar, percussie, maar er zijn ook buitengeluiden te horen en andere geluiden, die we nu samples zouden noemen.

“Changes” verschijnt in een oplage van 300 genummerde exemplaren. De muziek is afkomstig van een elpee die overbleef na vernietiging van de productie van de plaat in 1982. De Belg René Debot was zo genereus, een opname met dit doel toe te staan. Fred Tabois van Duizenpoot Producties verzorgde de restauratie en mastering. Daarbij zijn geen filters gebruikt, omdat die de muziek te veel afvlakten. Het is handwerk geworden. Journalist Robert Haagsma heeft de tekst van het begeleidende boekje geschreven Paul de Boer van atelier Paul de Boer heeft de klaphoes en de layout van het boekje ontworpen.

De openbare presentatie vindt zondag 8 oktober 2017 om 14.00 uur plaats in museum RockArt aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. U bent vanaf 13.00 uur welkom.

Na de presentatie is de elpee te koop in het museum.

terug naar nieuwsoverzicht