Dinsdag 16 april Verzamelen... en dan?

Dat verzamelen meer kan inhouden dan het sparen van bepaalde voorwerpen bewijzen de activiteiten van Stichting KUnSTPLAATS dit jaar. Op haar websitesite zijn bijvoorbeeld objecten te zien van een voordrachtskunstenaar die zich richt op kerstverhalen en bijbehorend attributen. En in de vitrine van de bibliotheek hoeden uit alle delen van de wereld, met bijbehorend verhaal. Voor de poëziewedstrijd die de stichting rond dit thema organiseert komen gedichten binnen met de meest uiteenlopende invalshoeken. Over het ongewenst verzamelen van data bijvoorbeeld door Facebook.

Ed van Berkel van KUnSTPLAATS: ‘Uit de reacties die we krijgen blijkt ook dat veel verzamelaars tegen praktisch problemen oplopen. Hoe berg je alle je vondsten op? Hoe kan je ze terugvinden? Wat doen de kinderen er later mee? Voor een antwoord op deze vragen organiseren we op 16 april een avond in museum RockArt. We proberen de bezoekers dan ook te stimuleren iets te doen met de spullen die al zolang op zolder liggen.’

De avond heeft als titel: ‘Verzamelen! En dan?’ Voor de pauze vertelt rasverzamelaar Kees Plaisier hoe hij het heeft aangepakt. Na de pauze geeft Jaap Schut, directeur van RockArt een inkijkje in zijn verzameling rond de geschiedenis van de popmuziek van de jaren vijftig tot heden.

De presentaties worden afgewisseld met optredens van W2 (Alex Wijnhorst en Mick Willemsen), een veelbelovend muzikaal duo uit het Westland.

Verzamelen! En dan?

Met Kees Plaisier en Jaap Schut

Museum RockArt, 16 april 20.00 uur, muziek vanaf 19.30 uur

Entree € 7,50, inclusief koffie bij binnenkomst en een snack in de pauze

Reserveren noodzakelijk. Mail naar info@stichtingkunstplaats.nl of schrijf je in bij het VVV

terug naar nieuwsoverzicht