Zaterdag 20 april: 60 jaar Crazy Rockers & Friends

Lood, Koper en Rock & Roll
Dit jaar bestaan de Crazy Rockers 60 jaar. Een reis door het muzikale verleden in de vorm van muziektheater.

In het ISALA THEATER IN CAPELLE a/d IJSSEL

Muzikanten van boven de zeventig die op  tournee gaan, zijn geen uitzondering meer. Denk aan Paul McCartney,  Rolling Stones en Bob Dylan. In Nederland hebben we krasse rockers die  zelfs nog ouder zijn, maar still alive & kicking. We hebben het over  The Crazy Rockers, de oudste rockband van Nederland en misschien wel  van Europa. Al in 1959 stonden ze voor vijftien gulden per weekend te  rocken in de Haagsche La Gaité (tegenwoordig De Zwarte Ruiter). Zij  waren een voorbeeld voor veel latere ‘Nederbeaters’ als George Kooymans  en Rinus Gerritsen van Golden Earring.

Het was de eerste rockband die het duffe Nederlandse publiek met ruige rock 'n roll om de oren sloeg. Met hun eerste single Mamma Pappa Twist stonden  ze drie maanden in de hitparade. En dat in een tijdperk waarin  rockbands op allerlei manieren werden geboycot door de gevestigde orde.  Zij hoorden thuis in het rijtje Tielman Brothers, Blue Diamonds en  Anneke Grönloh en werden door hun afkomst bestempeld als indorockers.

'We hadden niet zo veel op met dat etiket. Wij speelden gewoon  rock-'n-roll en waren geïnspireerd door helden als Elvis Presley en Fats  Domino. Indo's vielen op omdat ze showbinken waren, veel meer dan  Nederlanders in die tijd. Later zijn we op uitnodiging van de  Nederlandse ambassade op tournee door Indonesië gegaan. Daar hadden ze  nog nooit van indorock gehoord,' zegt Eddy Chatelin.

'The Crazy Rockers was een voorbeeld van 'geruisloze integratie',  want het bestond uit twee Surinamers, twee Indo's en één belanda  (blanke). Bij ons speelt nu de gitarist van Massada mee, een Molukse  band. Helemaal een afspiegeling van het voormalige koninkrijk,' aldus Woody Brunings.

De band treedt nog vaak op. Ze zijn graag geziene gasten op uiteraard de  Pasar Malams/Kumpulans en Tong Tong Fair maar daarbuiten zien we ze ook  nog vaak terug in Het Paard, op Het Haags Beatfestival, bij De Zwarte  Ruiter etc.

In het kader van de (muziek)geschiedenis worden de individuele bandleden  nog regelmatig geïnterviewd. Je ziet ze regelmatig aan tafel bij onder  meer Leo Blokhuis. Een van de bandleden zie je ook terug in de recent  uitgebrachte documentaire Klanken van oorsprong.

Samen met een aantal speciale muzikale gasten nemen ze het publiek mee  hun leven van toen in. Met muziek, beelden, sappige anekdotes en  uiteraard sterke verhalen wordt het verhaal van het ontstaan van de  Indorock verbeeld.

Een 60-jarig bestaan is een feest waard en u bent uitgenodigd! En u bent  gewaarschuwd, ze rocken nog steeds het dak eraf. Het is meer dan een  voorstelling, meer dan een show, het is een beleving.

INDO-lente staat voor een jaarlijks terugkerende evenementenreeks met  als thema het koesteren, beleven en overdragen van het Indisch/Moluks  cultureel erfgoed. In dat kader start de eerste reeks met een  muzikaal-theatervierluik in het Isala theater in Capelle a/d IJssel.

Prijs is inclusief consumptie en garderobe
Indische hapjes en snacks verkrijgbaar


Isala Theater

 

Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel
info@isalatheater.nl

kaartverkoop & informatie

 

telefoon: 010 - 458 64 00
di t/m vr 13.30 - 16.30 uur


 terug naar nieuwsoverzicht