EXTRA OPENING MUSEUM ROCKART OP 9 OKTOBER

6 maanden geleden

Op zondag 9 oktober a.s. zal Museum RockArt extra geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Op de geboortedag van John Lennon zal Paul van Riet vanaf 14.00 uur een presentatie geven met als onderwerp “De beginjaren van The Beatles”.

Het naoorlogse Liverpool vormde de bakermat van The Beatles, volgens velen de meest invloedrijke popgroep uit de geschiedenis. In deze presentatie wordt de ontstaansgeschiedenis van deze band geschetst, gelardeerd met foto’s, muziek en video’s. Van tieners die het gewoon leuk vonden om op een gitaar te spelen tot aan hun doorbraak als wereldsterren. Over hun teleurstellingen en persoonlijke tragedies en hoe toeval en doorzettingsvermogen hun toekomst bepaalden. Dat alles gezien in het perspectief van een zwaar gehavende stad die langzaamaan opkrabbelde van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

 

Paul van Riet (72) is bestuurslid en redacteur van beatlesfanclub.nl en schrijft voor deze website blogs over Liverpool. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Museum RockArt en is hij reisleider bij Beatles tours naar Liverpool, georganiseerd door reisbureau Style In Travel.

 

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. De entree is 7,50 per persoon. Donateurs hebben vrij entree.