The Golden Beat Expo

Vijftig jaar geleden brachten de The Beatles hun enige bezoek aan Nederland. Welke tieners van toen herinneren zich niet de rondvaart door de Amsterdamse grachten en hun optredens in Blokker? Ook het roemruchte concert van The Rolling Stones, enkele maanden later in het Kurhaus te Scheveningen, staat ongetwijfeld nog bij velen in hun geheugen gegrift.

Deze nieuwste expositie in Museum RockArt staat tot het einde van dit  jaar in het teken van herdenken. Zowel 1964 als 1974 waren immers  gedenkwaardige jaren in de geschiedenis van de popmuziek in Nederland.

Zo wordt er tijdens deze expositie herdacht dat het vijftig jaar geleden  was dat The Beatles in 1964 hun enige bezoek aan Nederland brachten.  Welke tieners van toen herinneren zich niet de rondvaart door de  Amsterdamse grachten en hun optredens in Blokker? Ook het roemruchte  concert van The Rolling Stones, enkele maanden later in het Kurhaus te  Scheveningen, staat ongetwijfeld nog bij velen in hun geheugen gegrift.

Daarnaast werden in datzelfde jaar internationale top bands als The Who  en The Kinks opgericht en trad ook de Volendamse band The Cats voor de  eerste keer op. Van al deze popgroepen zijn veel unieke items en foto’s  in Museum RockArt te zien. De muzikale omlijsting van de expositie  bestaat niet alleen uit klassiekers van deze bands zoals “Can’t Buy Me  Love”, “It’s All Over Now”, “My Generation”, “You Really Got Me” en  “Lea”, maar ook veel van hun minder bekende nummers komen aan bod.

Een ander historisch feit waar aandacht aan wordt besteed, is dat het op  31 augustus precies veertig jaar geleden was dat de zeezender Radio  Veronica voor het laatst uitzond. De boordstudio van het zendschip de  “Norderney” waarvandaan deze uitzending plaatsvond, is volledig  gerestaureerd en nu te bewonderen in Museum RockArt. Vanuit deze studio  kunnen verzoekplaatjes worden gedraaid, afgewisseld met originele  Veronica jingles. Ook van het Veronica schip en andere zeezenders zijn  veel unieke materialen tentoongesteld.

overzicht exposities